گروه بین الملل مشرق- روز پنجشنبه (۱۷ آوریل - ۲۸ فروردین) "پرت بهارارو"، دادستان آمریکایی اعلام کرد با تایید یک قاضی فدرال اموال "بنیاد علوی" و "شرکت آسا" در آمریکا مصادره میشود و از محل فروش آنها به قربانیان "وقایع تروریستی" که آمریکا دولت ایران را در آنها دخیل میداند، خسارت پرداخت میشود.
ارزش دلاری ساختمان بنیاد علوی به
گفته "مهرداد بذرپاش" نماینده مجلس شورای اسلامی بیش از کل مبلغ توافقنامه ژنو است.
عدم پیگیری جدی پروندههای قبلی مداخله
و تجاوز غربیها و به خصوص آمریکاییها به حقوق ملت ایران توسط دستگاه دیپلماسی
کشورمان ما را بر آن داشت تا مصاحبه ای را در این خصوص با آقای "نقوی
حسینی" عضو و سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی داشته باشیم.
*****
اخباری مبنی بر برگزاری جلسه کمیسیون امنیت ملی مجلس با عباس عراقچی در خصوص مصادره ساختمان بنیاد علوی منتشر شده است. در اخبار منتشر شده آمده است که در جلسه با عراقچی، معاون وزیر امور خارجه مسئله بنیاد علوی مورد بررسی قرار گرفت و وی با تأکید بر غیر قانونی بودن اقدام آمریکا، خواستار پیگیری حقوقی این مسئله شد.
لطف کنید اول بفرمایید که موضوع این جلسه چه بوده و دوم این که مجلس چه برنامهای برای پیگیری موضوع توسط دولت دارد؟
نقوی حسینی: اقدامی که آمریکاییها انجام دادهاند هم به لحاظ شکلی و هم به لحاظ محتوایی یک اقدام حقوقی محسوب نمیشود. به لحاظ شکلی به این صورت که آنچه مورد مصادره واقع شده است یک ساختمان دولتی نیست که بتوانند بر اساس تحریمها یا مصوباتی که دارند آن را مصادره کنند. این بنیاد یک بنیاد خیریه است. از لحاظ محتوایی هم این بنیاد نه کاربرد سیاسی برای جمهوری اسلامی ایران دارد و نه کاربرد اقتصادی. بلکه کاربردی انساندوستانه دارد. اقدام آمریکاییها در مصادره ساختمان بنیاد علوی یک اقدام سیاسی است و به همین خاطر وزارت خارجه به صورت جدی در حال پیگیری این اقدام است. اقای عراقچی در جلسه کمیسیون امنیت ملی توضیح داده که مسئله به صورت جدی و از کانال های حقوقی خودش در حال پیگیری است.
آقای نقوی! موضوعات دیگری هم قبل از این بوده که قرار بوده است توسط دولت به آن پاسخ داده شود. یکی از آن موارد مساله دیدار اعضای پارلمان اروپا با فعالان فتنه است. البته پروندههای این چنین که مربوط به وزارت خارجه میشود در حال زیاد شدن است. آیا پرونده بنیاد علوی در بین این پروندهها با گذشت زمان به دست فراموشی سپرده میشود یا کمیسیون امنیت ملی که نماینده مردم برای نظارت بر چهار وزارتخانه خارجه، کشور، دفاع و اطلاعات است این پروندهها را تا رسیدن به نتیجه پیگیری میکند؟
نقوی حسینی: بعد از ملاقات اعضای پارلمان اروپا با برخی از عوامل فتنه، کمیسیون امنیت ملی یک هیئت سه نفره را تشکیل داد تا هم موضوع ملاقات را بررسی کند و هم موضوع برخوردی که با خبرنگار صدا و سیما در اصفهان در زمان دیدار خانم اشتون شد را مورد بررسی قرار بدهد. این هئیت جلسات متعددی را با مسؤولان امنیتی و انتظامی داشت و گزارش این کمیته آماده و تحویل کمیسیون شده و انشاءالله در جلسات آتی، نتیجه کار آن هیئت و گزارش آنها در کمیسیون قرائت میشود.
به صورت خاص در خصوص مساله بنیاد علوی آیا مجلس از دولت خواسته است که در خصوص پیشرفت پیگیریها گزارشی به مجلس ارائه کند؟
نقوی حسینی: مجلس از وزارت خارجه هم خواسته و هم پیگیری میکند چون همانطور که گفتم این اقدام یک اقدام سیاسی است. آمریکاییها در حال ساختن یک پازل هستند که مصادره اموال بنیاد علوی بخشی از این پازل است. صدور قطعنامه ضد ایرانی حقوق بشری پارلمان اروپا همچنین عدم صدور روادید برای نماینده جدید ایران در سازمان ملل همه و همه بخشی از یک پازل بزرگ است که آمریکایی تحت فشار صهیونیستها و برای به بنبست کشاندن مذاکرات دارند آن را میسازند.
فکر نمیکنید اگر در مقاطع مختلف جلوی این پازل توسط وزارت خارجه گرفته شود و موضعگیری مقتدرانه درباره این اقدامات صورت بگیرد، تبدیل به لیست بلندبالایی از مداخلات و بیاحترامیها به ملت ایران نمیشود؟
نقوی حسینی: بله. باید ما در همه موارد به شدت جلوی موضعگیریهای صورت گرفته توسط آمریکا علیه ایران بایستیم. انتظار ما از وزارت خارجه هم این است که از منافع و وجهه کشور دفاع کند و مشت محکمی در دهن آمریکاییها بزند.
یکی از نمونههای اخیر مداخله آمریکاییها در امور ایران محکوم کردن وقایع زندان اوین توسط وزارت خارجه این کشور بوده است. این در حالی صورت میگیرد که اسناد و توضیحات و حتی فیلمهای مربوط به این واقعه در رسانهها منتشر شده است. شاید دستگاه دیپلماسی ما اگر اجازه نمیداد که مداخله آمریکاییها در مسائل ایران تا این اندازه زیاد شود، و واکنشی متناسب با هرگونه مداخله آمریکا صورت میگرفت واشنگتن به خود اجازه نمیداد که پایش را از گلیمش درازتر کند. چند روز گذشته در یکی از زندانهای تگزاس به دلیل عدم وجود تهویه و خنککننده تعدادی از زندانیان کشته شدند فکر نمیکنید وزارت خارجه ما میتوانست متقابلاً در این خصوص موضعگیری کند؟
نقوی حسینی: آمریکاییها اگر خیلی به بشریت و حقوق بشر احترام میگذارند بهتر است زندان گونتانامو را تخته کنند؛ جایی که حتی حقوق اولیه انسانها هم رعایت نمیشود و انسانها مثل حیوان به زنجیر کشیده میشوند.